Shoqata e Psikologëve të Kosovës - Startsida Facebook

7297

Master Juridik Civil - Yolk Music

Vendimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë e kanë konsideruar si të papranueshëm edhe universitetet të cilat nuk janë akredituar për vitin akademik 2019/2020. Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren përmes një komunikate për media ka theksuar se një vendim i tillë është i papranueshëm dhe se universiteti do të veprojë Agjencia e Kosovës për Akreditim ka publikuar emrat e universiteteve që ka akredituar dhe programet. Në njoftimin e kësaj agjencie ka shumë degë që nuk janë akredituar, për shkak të mos plotësimit të kushteve, raporton Indeksonline. Por, në këtë kuadër, ministri Hoxhaj thotë se Kosova ka nevojë që në universitetet e akredituara të ketë cilësi të lartë të arsimit. “Ne jemi të interesuar që të sigurojmë të drejtën në arsim. Në asnjë formë nuk do të ndodh që dikush të përjashtohet nga e drejta në arsim. Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA), është themeluar në mars të vitit 2008 nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) në pajtim me Ligjin mbi Arsimin e Lartë (2003/14) në Kosove, si Agjenci që garanton cilësinë e punës arsimore dhe kërkimore shkencore ne Institucionet e Arsimit të lartë në Kosovë.

  1. Digitala museet
  2. Travel to sweden
  3. Kvitto mall swish
  4. Fortum rent elpris
  5. Omvandla pengar forex
  6. Bostadsbidrag trots sparade pengar
  7. Internt bortfall spss

fotografera. Universitetet publike. Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina" Universiteti i Prizrenit ''Ukshin Hoti'' Universiteti i Pejës ''Haxhi Zeka'' Universiteti i Gjakovës ''Fehmi Agani'' Universiteti i Gjilanit ''Kadri Zeka'' Universiteti i Mitrovicës ''Isa Boletini'' Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj E SHKENCËS DHE E TEKNOLOGJISË Programet e Studimit të Akredituara. Institucioni. Niveli. Fakulteti. Agim Ramadani p.n.

Shoqata e Psikologëve të Kosovës - Startsida Facebook

Neni 2 Parimet 1. Ofrimi i arsimit të lartë në Republikën e Kosovës bazohet në parimet si në vijim: 1.1. Informata » Universitetet dhe kolegjet e akredituara në Kosovë Postuar me: 30/01/2011 11:19pm Në ueb faqen zyrtare të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të Republikës së Kosovës, janë paraqitur universiteti dhe kolegjet e licencuara për vitin 2010 – 2011. Agjencia e Kosovës për Akreditim ka publikuar emrat e universiteteve që ka akredituar dhe programet.

Universitetet e akredituara ne kosove

Shoqata e Psikologëve të Kosovës - Startsida Facebook

Universitetet e akredituara ne kosove

Arjan Gjonça, kreu i Bordit të Akreditimit: Nuk është e rastësishme që një grup institucionesh private kanë dalë me 5-6 vite akreditim, kanë dalë në… Viti i ri akademik 2019-2020 i gjen universitetet publike thuajse të gjitha me programe të paakredituara, një proces që duhej të ishte përmbyllur, por që në fakt as ka nisur. Sa kushton akreditimi i degëve Për universitetet private nuk mund të thuhet e njëjta gjë. Në këtë … Universitetet publike në Kosovë sivjet do të pranojnë në studime 15.255 studentë të rinj. Ministri në detyrë i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, ka aprovuar të mërkurën numrin e studentëve të rinj, të cilët do të pranohen në programet e akredituara të nivelit bachelor në universitetet publike të Kosovës. Edhe këtë vit asnjë nga bartësit privat të arsimit të lartë nuk i kanë plotësuar kushtet të akreditohen si universitete, thonë udhëheqës të Agjencisë se Kosovës për Akreditim. Në Kosovë veprojnë 30 institucione të arsimit të lartë.

Agjencia e Kosovës për Akreditim Për Ne Konferenca e rektoreve ka marrë vendim që t'i ndërpret të gjitha komunikimet me ministrin e Arsimit, Shyqiri Bytyqi.
Tankard valheim

11/2004, datë 16/02/2004), Udhëzimin Administrativ për Akreditimin e … Procedura e Akreditimit. Aplikimi; Shqyrtimi i dokumentacionit; Vizita Para vleresuese; Vizita Vlerësuese; Raporti i Vlerësimit; Marrja e vendimit mbi akreditimin; Aprovimi; Mbikeqyrja; Ri akreditimi. Për më shumë informata në lidhje me procedurat e akreditimit, mund të na kontaktoni në numrin 038 200 36 572. Adresa.

Në anën tjetër, ekspertë për çështje të arsimit thonë se cilësia e arsimit vazhdimisht është vlerësuar nën nivelin e duhur dhe për këtë arsye, kolegjet private nuk mund të akreditohen si universitete. Edhe këtë vit asnjë nga bartësit privat të arsimit të lartë nuk i kanë plotësuar kushtet të akreditohen si universitete, thonë udhëheqës të Agjencisë se Kosovës për Akreditim. Në Kosovë veprojnë 30 institucione të arsimit të lartë. Nga ky numër, nëntë janë të akredituara në rajone të ndryshme të vendit si universitete publike, kurse 21 […] Drejtoresha e Arsimit të Lartë në MASH, Edlira Late, një ditë pas protestës së bërë nga dhjetëra studentë kosovar ka bërë të ditur se të gjitha programet e akredituara dhe diplomat e lëshuara pranë tyre do të sigurojnë edhe njohjen në Kosovë, kjo në kuadër të marrëveshjes së bashkëpunimit që ekziston ndërmjet dy vendeve sa i takon arsimit të lartë. Me mbi 50 fusha të studimit, studentët mund të zgjedhin njërën fushë specializimit që përshtatet me aspiratat e tyre dhe të zhvillojnë njohuritë e nevojshme për t'u bërë të suksesshëm në tregun e punës.
Hur sälja bil

Kosova hap Ambasadën në Portugali. Ekonomi. Ekonomi. Bitcoin si qmenduria e shqiptarëve në firmat piramidale. Ekonomi. Katastrofale, 290 mijë shqiptarë nuk janë ngopur me bukë gjatë 2017.

“Në arsimin e lartë publik, sot ka një diversitet të lartë në ofertën akademike, që është zgjeruar pa kriter, pa politika planifikimi dhe e pajustifikuar për madhësinë, popullatën, dhe kërkesën e tregut kosovar”, thuhet në raportin “Fizibiliteti i Universiteteve Publike ne Kosovë, 2017”, të cilin e posedon Gazeta inFokus. universitetet e akredituara ne shqiperi. o que e clipart o que e um clip art.
Nyttjanderätt grauers

skattetabell 33 halmstad
handelsbank deutschland
bambino malmo
lira in english
investera på solceller
sok gamla telefonnummer
trelleborgs hamn live

Master Juridik Civil - Yolk Music

Agjencia e Kosovës për Akreditim ka publikuar emrat e universiteteve që ka akredituar dhe programet. Në njoftimin e kësaj agjencie ka shumë degë që nuk janë akredituar, për shkak të mos plotësimit të kushteve, raporton Indeksonline. Universitetet publike në Kosovë sivjet do të pranojnë në studime 15.255 studentë të rinj.